reintegratie reintegratiebureau verzuim preventie

3 voordelen van een samenwerking met re-integratiebureau Job Solutions

TERUG NAAR OVERZICHT

Als intern verzuimbegeleider moet je aan een heel wat wet- en regelgeving voldoen om sancties vanuit het UWV te voorkomen. Gelukkig zijn er re-integratiebureaus die de reïntegratie in het tweede spoor uit handen nemen. Maar waarin verschillen de re-integratiebureaus?

Een groot netwerk, een in-house activeringscentrum en de UWV-proof methode onderscheidt Job Solutions van andere partijen. Als full-service re-integratiebureau hebben we meer dan 20 jaar ervaring met re-integratie. Wij ontzorgen middelgrote tot grote bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Job Solutions is jouw partner voor re-integratie tweede spoor, omdat:

1.  Job Solutions werkt UWV-proof

Alleen acties uitzetten om re-integratiekansen niet te missen, is niet genoeg.  Als het komt tot een WIA-aanvraag worden werknemersdossiers grondig gecontroleerd door het UWV. Als de uitgezette acties niet op de juiste wijze in het dossier vermeld staan, loop je toch het risico op een loonsanctie.

De dossiers moeten zorgvuldig volgens de wet- en regelgeving van de Wet Poortwachter opgesteld zijn. Een tijdrovende klus, met risico’s op de loer want de wet- en regelgeving verandert soms en ook het UWV legt geregeld andere accenten in haar controles. Het verzuimdossier mondeling onderbouwen bij UWV tijdens een WIA-beoordeling, daar zit je niet op te wachten. 

Wij gaan uitermate zorgvuldig om met UWV-dossiers. In de afgelopen twintig jaar hebben we talloze dossiers opgesteld. Met deze ruime ervaring kunnen we risico’s in dossiervorming snel signaleren, weten we waar het UWV op let en zijn we op de hoogte van veranderingen op dit gebied. Onze rapportages worden naar voorkeur van het UWV opgesteld met gebruik van de juiste termen. Zo helpen we jou als HR-professional om onnodige sancties te voorkomen.

2.  Job Solutions heeft een eigen Activeringscentrum

Job Solutions gaat nog een stap verder in het begeleiden van re-integratietrajecten in het tweede spoor. Om voor duurzame inzetbaarheid van werknemers te zorgen, hebben we een in-house activeringscentrum. Hier faciliteren we trainingen op het gebied van re-integratie en arbeidsritme. Bijvoorbeeld empowerment trainingen en sollicitatietrainingen maar ook het verrichten van daadwerkelijke arbeid. Zo helpen we werknemers om in de nieuwe situatie inzicht te krijgen in hun capaciteiten en belastbaarheid.

Eigen kracht

Ze kunnen bij ons in een veilige omgeving werken aan zelfvertrouwen en sollicitatiekansen, waardoor ze weer vanuit eigen kracht deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

reintegratie verzuim preventie reintegratiebureau

Ons activeringscentrum is uniek. Er zijn maar weinig re-integratiebureaus met een eigen activeringscentrum. Naast relevante trainingen en cursussen bieden we ook een fijne setting om in praktijk weer werkervaring op te doen. Werkgevers kunnen samen met ons afstemmen hoeveel uur ze willen inzetten voor het activeringscentrum. De trajecten zijn 1-op-1, maar ook in groepsverband wordt er aan persoonlijke doelen gewerkt in samenspraak met een van onze gecertificeerde jobcoaches. 

Door activering in huis aan te bieden, kunnen we snel mensen plaatsen en voorkomen we dat de werknemer nog langer thuis zit. Zo’n werkervaringsplek wordt op maat ingericht om het optimale aan re-integratie er uit te halen voor de werknemer en de werkgever.

3.  Profiteer van het grote landelijke netwerk van Job Solutions

Is er intern geen passende werkplek voor de werknemer? Dan kijken we extern naar een geschikte partij voor bijvoorbeeld een meeloopdag of een werkervaringsplaats. De afgelopen 20 jaar hebben we een groot relevant netwerk opgebouwd in de zorg, retail, schoonmaak, techniek, infra, transport en logistiek en de productie.

Medewerkers stappen soms ook over naar een hele andere branche. Met onze kennis van verschillende branches adviseren en zoeken we samen naar kansrijke alternatieven.

De 3 voordelen van Job Solutions:

  • Met het activeringscentrum verhogen we het slagingspercentage voor een succesvolle afronding van een tweede spoortraject.
  • Een groot netwerk in diverse branches.
  • UWV-proof afhandeling van het hele traject en de dossieropbouw.

 

Re-integratiebureau Job Solutions kan je volledig ontzorgen in tweede spoortrajecten. Vraag bij Jacqueline Branderhorst een vrijblijvende offerte aan. 

Vraag een offerte aan
Top