6 tips om fit te blijven tijdens je werk.

TERUG NAAR OVERZICHT
We weten allemaal dat het belangrijk is om fit te blijven, gezond te eten en te blijven bewegen. Het is soms wel moeilijk om dit te doen, vooral wanneer je het druk hebt met werk en andere zaken. Maar, ook op je werk kun je een aantal dingen doen om fit te blijven.

Tip 1: Blijf in beweging

Om een energiedip te voorkomen is het belangrijk om in beweging te blijven. Neem vaker de trap in plaats van de lift, loop af en toe een rondje door het kantoor of loop naar je collega’s toe in plaats van een chat of een mailtje te sturen. Ook is het goed om in de pauze een stukje te gaan wandelen. Al is het 10 minuten. Je krijgt meer beweging en frisse lucht.

Tip 2: Drink voldoende water

Water drinken wordt vaak vergeten. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven gedurende de dag. Neem bijvoorbeeld om het uur een glaasje water, in plaats van een flesje, hierdoor zorg je ook al voor meer beweging!

Tip 3: Vermijd zware maaltijden

Wanneer je een zwaardere maaltijd achter de kiezen hebt kan je een vermoeid gevoel krijgen. Dat noemen we ook wel eens een ”after dinner dip”, je lichaam heeft energie nodig om het eten te verteren. Eet daarom op het werk lichtere maaltijden, zoals salades of crackers.

Tip 4: Vermijd warme temperaturen

Wanneer je stil zit en het warm is voel je je vaak ook futloos en slaperig. Zet af en toe een raampje open voor frisse lucht.

Tip 5: Eet gezonde tussendoortjes

Om een energiedip te voorkomen is he belangrijk om een daling in je bloedsuikerspiegel te voorkomen. Dit kun je doen door gezonde tussendoortjes te nemen. Denk hierbij aan een stukje fruit, noten of energie-repen.

Tip 6: Wissel van werkzaamheden

Indien mogelijk, wissel van werkzaamheden. Wissel tussen telefoontjes, mailtjes beantwoorden en een gesprek aan te gaan met je collega’s. De hele dag achter de computer zitten kan zorgen voor vermoeidheid.

Wat doen wij om fit te blijven?

Bij Job Solutions stimuleren wij collega’s om voldoende te bewegen op een dag. Zo hebben wij een bedrijfsfiets aangeschaft. Deze kan gebruikt worden door collega’s die een afspraak in de buurt hebben. Daarnaast proberen wij collega’s te stimuleren om in de pauze te wandelen met onze kantoorhond Milo. Ook is er een mogelijkheid om af te wisselen in de werkzaamheden.

Binnen onze activatiecentrum hebben wij een keuken. Hier stimuleren wij collega’s om af en toe een gezonde maaltijd samen te koken. Hiermee krijgen we afwisseling, gezelligheid en een gezonde lichte maaltijd!

Top