Activeringscentrum

Omdat iedere situatie uniek is geloven wij in een individuele aanpak als het aankomt op jouw re-integratie. Met aandacht voor je persoonlijke situatie en behoeften gaan wij op een creatieve, persoonlijke en doelgerichte manier aan de slag met als doel terugkeer op de arbeidsmarkt.

Diensten die wij in kunnen zetten tijdens ons individuele traject zijn:

 • Werkervaringsplaatsen

Om terug in het werkritme te komen hebben wij verschillende werkervaringsplekken beschikbaar. Hier kun je de fysieke en mentale werkbelasting stap voor stap weer opbouwen en wordt de afstand tot de arbeidsmarkt minder groot. Ook krijg je zo beter inzicht in je eigen skills zodat jij straks vol zelfvertrouwen weer aan de slag kunt.

Administratieve werkervaringsplaatsen
Wanneer wij willen uitzoeken of (licht) administratief werk haalbaar is voor jou op de arbeidsmarkt kun je geplaatst worden op een administratieve werkervaringsplaats. Naast de licht administratieve werkzaamheden (archivering, receptie/telefoon, dataverwerking etc.) werken we met praktijkgericht oefenmateriaal. Wij kunnen waar nodig jouw kennis van bijvoorbeeld het officepakket of andere administratieve taken opfrissen door middel van workshops en korte cursussen.

 • TalentLens re-integratietesten

Wij hebben een certificaat voor het afnemen van gerichte testen op het gebied van leefbaarheid, weerbaarheid, motivatie en interesses. Met deze tool krijgen wij een beter beeld van je behoeften en kansen op de huidige arbeidsmarkt.

 • Nederlands op de werkvloer
  Wanneer daar behoefte aan is kunnen wij jou een cursus praktijkgericht Nederlands aanbieden. Dit is vaak in combinatie met een van onze werkervaringsplaatsen.

 

 • Sport en bewegen

Onderzoek wijst uit dat fysieke inspanning helpt bij het re-integratietraject. Wanneer wij denken dat jouw traject hier baat bij heeft kunnen wij je hierbij ondersteunen in onze eigen sportruimte.

 • Netwerk- en sollicitatiegroep voor hbo en universitair opgeleiden
  Een sollicitatietraining voor hoger opgeleiden, ook hier kiezen wij voor maatwerk en stemmen we de inhoud van deze training af op de behoefte van de deelnemers.

 

 • Sollicitatietraining

Tijdens een sollicitatietraining beginnen we met aandacht voor personal branding zodat je bewust wordt van de boodschap die je richting de arbeidsmarkt zendt. Wanneer jij zicht hebt op je eigen kwaliteiten en drijfveren, gaan we door met sollicitatievaardigheden. Tijdens deze training geven wij extra aandacht aan het presenteren van je aanwezige beperkingen richting een nieuwe werkgever. Zo kun jij vol zelfvertrouwen een sollicitatietraject instappen.

 • Arbeidspsychologie

Bij terugkerende arbeidsconflicten kunnen wij door middel van arbeidspsychologie helpen met het verschaffen van inzicht en handvatten om de situatie te verbeteren. Tijdens gesprekken met een ervaren arbeidspsycholoog analyseer je verschillende momenten waar jij in je werk vastloopt en kijken jullie samen naar passende acties om dit in de toekomst te voorkomen.

 • Budget coaching en schuldhulpverlening

In de praktijk zien wij dat financiële problemen een extra obstakel vormen voor een succesvolle re-integratie. Door bijtijds in te grijpen en bij te sturen kunnen wij voorkomen dat dit het traject negatief beïnvloed.