Margot Schilders

Professional

Margot Schilders

Ik heb 35 jaar ervaring op gebied van loopbaan/beroepskeuzebegeleiding, re-integratie en bemiddeling naar werk met zeer uiteenlopende doelgroepen, vaak mensen met een psychische kwetsbaarheid van alle niveaus en uit alle mogelijke richtingen. Naast individuele coaching, heb ik ook 10 jaar ervaring als trainer op het gebied van solliciteren, oriënteren op ander werk en empowerment.  De basis hiervoor legde ik op de voormalige Akademie Mens-Arbeid, tijdens mijn loopbaan heb ik me altijd bijgeschoold. Ik ben NOLOC gecertificeerd loopbaanprofessional.

Wat is jouw tip voor: Meer plezier in werk?

Het grensvlak tussen mens en werk blijft mij boeien en ik leer nog steeds elke dag bij.

Wat maakt jouw werk leuk?

Ik ben bevlogen en erg betrokken bij mijn cliënten, de uitdaging is vooral om tot een passende en realistische route voor iemand te komen. Hierbij beschik ik over een pragmatische en resultaatgerichte instelling. Energie krijg ik vooral van het zien van groei bij mijn cliënten.

Hobby’s: waar krijg jij energie van?

In mijn vrije tijd ben ik een (sport)verenigingsmens. Het samen met anderen iets voor elkaar krijgen wat een maatschappelijk belang heeft, geeft mij veel energie. Daarnaast ben ik op diverse vlakken creatief actief, bezoek ik graag musea voor hedendaagse kunst en houd ik van lekker koken.

In privé context, wat maakt jou gelukkig? Waar geniet je van? 

Bijtanken doe ik vooral op vakantie: op de bonnefooi kamperend door Europa trekken en daar met bijzondere plekken en mensen kennis te maken.

Margot Schilders