Werkgever

Outplacement

Outplacement is een waardevol instrument om een nieuwe start te bevorderen voor een werknemer. Onze outplacement programma’s zijn op maat gemaakt om de individuele behoeften van de werknemer te ondersteunen.

Hoe pakken we het aan?

We beginnen met het evalueren van de vaardigheden, capaciteiten en ambities van de werknemer, en vervolgens werken we samen aan het ontwikkelen van een strategie om nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Dit omvat het opstellen van een professioneel cv, het begeleiden bij sollicitatiegesprekken, het bieden van sollicitatietraining en het assisteren bij het opbouwen van een professioneel netwerk.

Wat doen we?

Tijdens het outplacementproces fungeren we als een betrouwbare partner en bieden we de werknemer continu begeleiding en ondersteuning. We begrijpen dat het verliezen van een baan een emotioneel en uitdagend proces kan zijn, en we zorgen ervoor dat de werknemer de nodige ondersteuning krijgt om met deze verandering om te gaan en nieuwe kansen te verkennen.

Bij Job Solutions hebben we een uitgebreid netwerk van werkgevers waardoor we in staat zijn om kansen op de arbeidsmarkt te identificeren en te benutten. We helpen de werknemer bij het vinden van geschikte vacatures, het opbouwen van contacten binnen de branche en het promoten van zijn of haar vaardigheden en ervaringen.

Ons doel

Als uw betrouwbare partner in outplacement streven we naar een succesvolle transitie naar nieuw werk. We zorgen voor een professionele, persoonlijke en resultaatgerichte aanpak om de werknemer te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe carrièremogelijkheid die past bij zijn of haar vaardigheden, ambities en situatie.

Zaida Silva
Heb je vragen over onze outplacement? Bel mij gerust 088 20 50 100
Of laat een bel mij terug verzoek achter
Bel mij terug

Wat is een outplacement traject?

Een outplacement traject is een gestructureerd programma dat wordt ingezet om werknemers te helpen bij het vinden van nieuw werk. Dit kan zijn nadat ze hun huidige baan hebben verloren. Vaak als gevolg van reorganisaties, ontslagen of andere veranderingen in de werkomgeving. Tijdens zo’n traject krijgen werknemers ondersteuning van experts. Loopbaanadviseurs helpen bij het evalueren van de professionele vaardigheden, het verbeteren van de CV en sollicitatievaardigheden te ontwikkelen. Daarna wordt er begeleiding geboden bij het vinden van vacatures die aansluiten bij hun carrièredoelen. Outplacement trajecten zijn bedoeld om de overgang naar een nieuwe baan soepeler te laten verlopen, de stress te verminderen en de kansen op succes op de arbeidsmarkt te vergroten. Ze zijn waardevol voor zowel werknemers als werkgevers.

Hoe gaat outplacement in zijn werk?

Tijdens het outplacementproces worden verschillende concrete stappen ondernomen:

  1. Vaardighedenevaluatie: De eerste stap omvat een grondige evaluatie van de vaardigheden, capaciteiten en ambities van de werknemer.
  2. Strategie-ontwikkeling: Op basis van deze evaluatie wordt een strategie ontwikkeld om nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen.
  3. CV-optimalisatie: Het outplacementbureau helpt bij het opstellen van een professioneel cv om de aantrekkelijkheid van de werknemer op de arbeidsmarkt te vergroten.
  4. Sollicitatietraining: De werknemer krijgt begeleiding bij sollicitatiegesprekken en sollicitatietechnieken.
  5. Netwerkontwikkeling: Ondersteuning bij het opbouwen van een professioneel netwerk binnen de branche om kansen te vergroten.
  6. Ondersteuning en begeleiding: Het outplacementbureau fungeert als een voortdurende partner en biedt emotionele steun en begeleiding gedurende het proces.
  7. Koppeling aan vacatures: Het bureau maakt gebruik van zijn netwerk van werkgevers om geschikte vacatures te identificeren en te benutten.

Het uiteindelijke doel van het outplacementproces is om de werknemer te helpen bij een succesvolle overgang naar een nieuwe carrièremogelijkheid die aansluit bij zijn of haar vaardigheden en ambities.