UWV

Werkfit traject UWV

Het Werkfit traject is bedoeld voor mensen die een uitkering ontvangen via het UWV en tijdelijk niet in staat zijn om werk uit te voeren, maar wel de wens hebben om weer aan het werk te gaan. Het traject is specifiek gericht op mensen met een arbeidsbeperking, zoals bijvoorbeeld mensen met een fysieke, psychische of sociale uitdaging.

Wat houdt een Werkfit traject in bij Job Solutions?

Tijdens een Werkfit traject krijgt de klant begeleiding en ondersteuning om zijn arbeidsmarktpositie te verbeteren. Het traject is gericht op het vergroten van de werk fitheid, wat inhoudt dat de klant zowel fysiek als mentaal klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt. Dit kan onder andere betekenen dat er wordt gewerkt aan het versterken van vaardigheden, het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het verkennen van passende beroepen en het opdoen van werkervaring.

Het uiteindelijke doel van een Werkfit traject is om de klant weer succesvol te laten re-integreren in het arbeidsproces, zodat hij weer duurzaam aan het werk kan en zijn potentieel kan benutten.

Patricia Tersteeg – Linares
Heb je vragen? Bel mij gerust 088 20 50 100
Of laat een bel mij terug verzoek achter
Bel mij terug

Stappenplan werkfit traject

Na het intake gesprek gaan we van start
Plan van aanpak
Plan van aanpak
Werkexploratie
Werkexploratie
Jobcoaching
Jobcoaching
Praktijkervaring
Praktijkervaring
Evaluatie en bijsturing
Evaluatie en bijsturing

Wat is Werkfit zijn?

Het Werkfit-traject van het UWV is een programma ontworpen om werkzoekenden te ondersteunen bij het (her)vinden van werk. Werkfit zijn betekent dat iemand de benodigde vaardigheden, motivatie en gezondheid heeft om succesvol aan het arbeidsproces deel te nemen. Tijdens het traject stellen we persoonlijke doelen en actieplannen om deze doelen te bereiken. Werkzoekenden krijgen begeleiding en training om hun sollicitatievaardigheden te verbeteren, fysieke en mentale gezondheid te versterken en hun zelfvertrouwen te vergroten. Het doel is om hen klaar te stomen voor duurzaam en passend werk, waardoor ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en weer werkfit worden.

Hoe ziet een Werkfit traject eruit?

Een Werkfit-traject is een gestructureerd programma dat werkzoekenden helpt bij het ontwikkelen van de nodige vaardigheden en houding om terug te keren naar de arbeidsmarkt. We beginnen met een uitgebreide intake waarin we de individuele behoeften en doelen identificeren. Vervolgens wordt er een persoonlijk actieplan opgesteld, dat de basis vormt voor de begeleiding en training gedurende het traject.

Tijdens het traject pakken we verschillende elementen aan, waaronder sollicitatievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Deelnemers kunnen rekenen op professionele ondersteuning en coaching om hun vaardigheden en zelfvertrouwen te vergroten. Het traject kan variƫren in duur, afhankelijk van individuele behoeften, maar heeft als algemeen doel om werkzoekenden voor te bereiden op het vinden van passend werk en duurzaam inzetbaar te worden.