Professional

Zeliha Tülü

Mijn naam is Zeliha Tulu- Babagiray en ik heb een uitgebreide achtergrond in Human Resources. Na twee decennia besloot ik een nieuwe richting in te slaan en mijn passie voor dienstverlening voort te zetten in een andere setting. Deze beslissing leidde mij naar een re-integratietraject, waar ik zelf heb ervaren hoe waardevol en ondersteunend een re-integratietraject is.

Geïnspireerd door mijn eigen ervaringen, werk ik nu als re-integratiebegeleider. In deze rol kan ik mijn HR-achtergrond en persoonlijke inzichten uit het re-integratietraject inzetten om anderen te ondersteunen en begeleiden naar een succesvolle herintrede in de arbeidsmarkt. Door mijn Nederlandse én Turkse achtergrond heb ik een bredere blik op mensen met diverse culturele achtergronden.

Wat is jouw tip voor: Meer plezier in werk?

Meer plezier in je werk is sterk afhankelijk van je gezondheid en welzijn. Een goede balans tussen werk en privéleven speelt hierbij een essentiële rol. Wanneer je deze balans weet te vinden, kun je je energie en aandacht optimaal verdelen, wat leidt tot een grotere voldoening en minder stress.
Daarnaast is het belangrijk om jezelf continu uit te dagen om te leren en te groeien. Door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je kennis uit te breiden, houd je je werk interessant en blijf je gemotiveerd.

Wat maakt jouw werk leuk?

Wat mijn werk echt leuk maakt, is de diversiteit aan mensen die ik dagelijks ontmoet en de uitdaging om voor hen een lichtpuntje te zijn. Het is alsof ik mijn cliënten vleugels geef en hen leer zelf te vliegen. Dit proces van helpen en ondersteunen maakt mijn werk bijzonder en betekenisvol. Daarnaast draagt de werksfeer en de cultuur enorm bij aan mijn werkplezier. De omgeving voelt als een tweede huis, waar collegialiteit en saamhorigheid de boventoon voeren. Deze positieve dynamiek maakt het werken niet alleen fijn, maar ook inspirerend.

Hobby’s: waar krijg jij energie van?

Mijn hobby’s zijn sporten en tuinieren, waarin ik zowel lichamelijk als geestelijk tot rust kom. Sporten helpt me om mijn lichaam in beweging te houden en tegelijkertijd mijn gedachten te verzetten. Het is een perfecte manier om mijn energie weer op te laden. Daarnaast vind ik tuinieren een geweldige bezigheid. Het werken met planten en de natuur geeft me een gevoel van voldoening en rust. Het is heerlijk om buiten te zijn, mijn handen in de aarde te steken en de vruchten van mijn werk te zien groeien en bloeien.

In privé context, wat maakt jou gelukkig? Waar geniet je van? 

Ik waardeer de momenten van samenzijn met familie enorm. Een avondje uit eten of mensen over de vloer ontvangen, zijn voor mij de kersen op de taart. Deze momenten van verbinding en gezelligheid geven me niet alleen energie, maar ook een diepe voldoening en geluk. Het zijn deze waardevolle interacties en ervaringen die mijn leven verrijken en me telkens weer nieuwe kracht geven.