Werkzoekende

Re-integratie voor werknemers

Job Solutions begeleidt al bijna 20 jaar re-integratietrajecten van het UWV met succes. Met bovengemiddelde resultaten begeleiden de jobcoaches kandidaten in Werkfit, Naar Werk, modulaire trajecten en andere verzuimtrajecten. Naast kennis en ervaring beheersen onze coaches ook verschillende talen. Zo kunnen zij de klanten in hun native taal begeleiden, wat zorgt voor meer begrip en betere communicatie.

Wat moet ik doen bij re-integratie?

Job Solutions staat klaar om je te helpen bij het re-integreren. Bij re-integratie hebben zowel jij als je werkgever een verantwoordelijkheid. Als werknemer dien je actief mee te werken aan je herstel en integratie. Het doel is om je werk op een structurele wijze te hervatten binnen je belastbaarheid. Daarnaast werken we al ruim 20 jaar samen met het UWV en voeren we landelijk re-integratietrajecten voor hen uit. Hierdoor hebben we ruime ervaring met het UWV en weten we wat zij belangrijk vinden in jouw begeleiding.

Patricia Tersteeg – Linares
Heb je vragen over re-integratie? Bel ons op 088 20 50 100, of vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug! Bel mij terug
re-integratie spoor 1

Hoe lang mag je doen over re-integreren?

De duur van een re-integratietraject kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van de ziekte of verwonding, de individuele behoeften van de werknemer en de bedrijfspolicy. In veel landen zijn er wettelijke richtlijnen die bepalen hoe lang re-integratie kan duren. Doorgaans is er een periode van twee jaar waarin de werkgever verplicht is de werknemer in dienst te houden en re-integreren. Dit kan echter aangepast worden op basis van medische beoordelingen en de voortgang van de werknemer. Het doel is altijd om de werknemer zo snel en veilig mogelijk terug te brengen naar de werkplek, terwijl rekening wordt gehouden met hun gezondheid en capaciteiten.

Wat valt onder re-integratieactiviteiten?

Re-integratieactiviteiten omvatten een breed scala aan inspanningen die gericht zijn op het helpen van werknemers om na een periode van ziekteverlof weer succesvol te re-integreren. Dit kan variëren van aangepaste taken en werkuren tot fysiotherapie, training en counseling. Ook medische beoordelingen, overleg met bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen, en communicatie tussen de werknemer, werkgever en eventuele andere betrokken partijen spelen een cruciale rol. Het doel is om een individueel afgestemd re-integratieplan te ontwikkelen dat de gezondheid en de bekwaamheden van de werknemer respecteert, terwijl het tegelijkertijd de behoeften van de werkgever en het behoud van productiviteit waarborgt. Deze gevarieerde inspanningen dragen bij aan een succesvolle terugkeer naar de werkplek.